Font del Bordegàs


Osor (Selva )
Coordenades GPS:41.9453,2.5510Clica per veure la ubicació.
Alçada:350 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2018


La localitzem fàcilment als afores del poble per l'oest, a peus de la carretera GI-542 que uneix Osor amb Sant Hilari Sacalm. Això és aproximadament al punt quilomètric 9,6 d'aquesta carretera.
Sortim del poble pel carrer Major en direcció a Sant Hilari Sacalm. Aviat deixem a mà esquerra els Nínxols d'Osor i a continuació rebutgem el pont dels Soldats que surt per la dreta. Continuem per la carretera en direcció a Sant Hilari i només 75 metres més endavant som al costat de la font del Bordegàs que ens tenim a mà esquerra.


Es tracta d'un mur transversal de pedra amorterada i arrambat al marge de la muntanya, d'uns cinc metres d'amplada, al mig del qual es troba la font que sobresurt per damunt en forma arrodonida.

Aquesta queda dins una doble i petita arcada de mig punt poc fonda. L'aigua brolla per un broc d'acer inoxidable i cau a un bassal semicircular de mig pam d'alçada.

Al capdamunt del frontal tenim un mosaic fet amb rajoles de ceràmica on hi figura el nom de la font i l'any 1950, possiblement el de la seva reconstrucció.

A banda i banda de la font disposem de dos bancs de pedra per seure arrambats al mur que els hi fa de respatller.