Font de Can Bosc


Osor (Selva )
Coordenades GPS:41.9494,2.5435Clica per veure la ubicació.
Alçada:368 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Maig 2018


Localitzada a uns 1,2 quilòmetres a l'oest/nord-oest del nucli urbà, molt a prop del mas el Rafec i per sota de la carretera GI-542 que uneix Osor amb Sant Hilari Sacalm. La font queda a l'extrem sud-oriental dels anomenats Camps de Can Bosc de qui rep el nom, per damunt del camí carreter que porta de la carretera al mas el Rafec.
Sortim del poble pel carrer Major en direcció a Sant Hilari Sacalm. Aviat deixem a mà esquerra els Nínxols d'Osor, a continuació defugim el pont dels Soldats que surt per la dreta i 75 metres després som al costat de la font del Bordegàs que tenim a mà esquerra. Continuem 700 metres més per la carretera fins que trobem un petit espai a mà dreta on podem estacionar el vehicle, això és aproximadament el punt quilomètric 10,3. Aquí mateix engega en sentit nord-oest un camí carreter descendent que porta al mas el Rafec, el qual prenem. Al cap de només 110 metres, just al començament d'un revolt a la dreta, trenquem per un caminet que surt per l'esquerra i que en 10 metres ens aboca a la font de Can Bosc.


La font es troba a l'esquerra d'un petit replà. Es tracta d'una abundant surgència d'aigua que brolla per un broc de ferro que surt d'entremig d'una paret de pedres i cau directament al terra.

En algunes ocasions la font queda amagada per la vegetació. No hi ha cap cartell que l'anuncií.