Font d'en Desoi


Amer (Selva )
Coordenades GPS:42.0092,2.5991Clica per veure la ubicació.
Alçada:203 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2018
Caminades:
I-274  Clica per enllaçar amb la caminada I-274.


Erigida dins el nucli urbà, en un carreró paral'lel al carrer Font Alta i a només una quarantena de metres de la font Alta. La font d'en Desoi queda darrere la casa número 21 del carrer Font Alta.
Per accedir-hi ens situem al final del carrer Font Alta, just quan aquest s'acaba i fa confluència amb la pujada de l'Estació i el carrer Mossèn Jacint Verdaguer. Aquí, al costat de la casa número 21, arrenca un estret carreró que puja a buscar el Carril Verd. Doncs just començar la pujada, i abans de les escales, ja veurem a mà esquerra la font d'en Desoi a l'inici d'un carreró que comunica amb la font Alta.


La font presideix un petit espai enjardinat i recentment arranjat, amb un banc de fusta per seure, un mur de contenció de pedra i unes travesses disposades en vertical que harmonitzen encara més l'espai.

La font queda enclotada mig metre per sota del sòl que està empedrat, a recer del mur de contenció que li fa de frontal i de dos murets que delimiten l'espai. Un parell d'esglaons ens permeten accedir al brollador.

L'aigua és regulada per una aixeta de maneta i cau a un enreixat de ferro per on desguassa.

Al costat de la font queda la mina, protegida per una porta de ferro tancada amb cadenat.