Font Pudosa del Colomer


Amer (Selva )
Coordenades GPS:42.0261,2.5762Clica per veure la ubicació.
Alçada:292 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Maig 2018
Caminades:
I-274  Clica per enllaçar amb la caminada I-274.


La trobarem a uns tres quilòmetres al nord-oest en línia recta del nucli urbà d'Amer, a uns 250 metres a ponent de l'església de Sant Marçal del Colomer.
Fins l'església de Sant Marçal del Colomer hi podem accedir en cotxe, al seu costat disposem d'un ampli aparcament. Ja a peu, deixem l'església a la dreta, de seguida s'acaba l'asfalt i comença una pista ascendent de terra en no gaire bon estat que seguim. Al cap d'uns 180 metres comencem a descriure una corba a l'esquerra. En aquest punt cal abandonar la pista principal i trencar a la dreta per un camí carreter de lleugera baixada que marxa en sentit nord al començament, no confondre amb un corriol estret que surt de més a l'esquerra i es fica dins el bosc. El camí aviat fa un tomb a l'esquerra i s'adreça a l'oest. Només uns 60 metres després ja veurem una petita bassa a l'esquerra del camí, és la curiosa font Pudosa del Colomer.


La font Pudosa del Colomer és una petita bassa allargada on es pot percebre el mormoleig que fan les bombolles de diòxid de carboni (CO2) i radó en trencar-se a la superfície.

La geologia d'Amer és complexa, és un dels llocs de Catalunya amb més possibilitats de tenir un terratrèmol, doncs el creua una falla encara activa que va produir els grans moviments sísmics de l'any 1427. Mostra d'aquesta activitat i que desprèn curiositat és la font Pudosa del Colomer, que emet gasos de dins la terra.

Gràcies a un amable veí amb el qual vam xerrar a la font dels Carlins, vam poder localitzar aquesta font.