Font Petita dels Capellans


Amer (Selva )
Coordenades GPS:42.0194,2.5909Clica per veure la ubicació.
Alçada:203 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2018
Caminades:
I-274  Clica per enllaçar amb la caminada I-274.


Emplaçada a quilòmetre i mig al nord-oest del nucli urbà, a peu del camí de la Font Picant de Fonter, entre la font dels Capellans i la font d'en Fàbregues, molt a prop d'un torrent afluent del riu Brugent.
Per arribar-hi ens apropem a l'escola Gaspart de Queralt, situada a l'extrem nord-occidental del nucli urbà, concretament al carrer de Josep Mª Folch i Torres. Just en el punt que aquest carrer descriu un revolt de 90º, ja a peu, engeguem per un ample camí de terra que marxa en direcció nord/nord-oest (no confondre amb la Ruta del Carrilet que surt uns 135 metres a l'esquerra). Inicialment el camí circula entre camps, al cap d'uns 300 metres fa un tomb a la dreta i de seguida arribem a una bifurcació que fem a l'esquerra. 175 metres després, just al començament d'una corba a l'esquerra, cal abandonar l'ample vial i trencar a la dreta per un camí més estret que de seguida s'endinsa en un bosc de ribera, remuntant el riu Brugent que ens queda a la dreta. 400 metres més enllà passem a frec de la font dels Capellans i 75 metres més endavant som davant d'aquesta discreta font que tenim a mà esquerra.


No conec el nom d'aquesta font. Vaig preguntar a uns veïns que aplegaven aigua a la veïna font dels Capellans per si coneixien el seu nom però res, tampoc he trobat cap referència a la xarxa. De moment l'he anomenat Font Petita dels Capellans per la seva proximitat amb aquesta reconeguda font.

Senzilla font, la seva aigua brolla mitjançant un tub de plàstic encastat al marge cau directament al camí.