Font dels Capellans


Amer (Selva )
Coordenades GPS:42.0188,2.5913Clica per veure la ubicació.
Alçada:202 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2018
Caminades:
I-274  Clica per enllaçar amb la caminada I-274.


Emplaçada a quilòmetre i mig al nord-oest del nucli urbà, a peu del camí de la Font Picant de Fonter, uns 200 metres abans de la font d'en Fàbregues i molt a prop d'un torrent afluent del riu Brugent.
Per arribar-hi ens apropem a l'escola Gaspart de Queralt, situada a l'extrem nord-occidental del nucli urbà, concretament al carrer de Josep Mª Folch i Torres. Just en el punt que aquest carrer descriu un revolt de 90º, ja a peu, engeguem per un ample camí de terra que marxa en direcció nord/nord-oest (no confondre amb la Ruta del Carrilet que surt uns 135 metres a l'esquerra). Inicialment el camí circula entre camps, al cap d'uns 300 metres fa un tomb a la dreta i de seguida arribem a una bifurcació que fem a l'esquerra. 175 metres després, just al començament d'una corba a l'esquerra, cal abandonar l'ample vial i trencar a la dreta per un camí més estret que de seguida s'endinsa en un bosc de ribera, remuntant el riu Brugent que ens queda a la dreta. 400 metres més enllà som davant de la font dels Capellans que ens queda a mà esquerra.


Emblemàtica font, la seva aigua és molt apreciada pels veïns d'Amer que sovint fan una escapada per aplegar-la.

La font queda arrambada al marge, formada per un muret de pedra lligada de forma còncava on s'hi ubica el brollador i dos bancs, també de pedra, que arrenquen a banda i banda amb dos respatllers que alhora retenen les terres.

L'aigua brolla per un broc d'acer inoxidable i cau a un enreixat de ferro per on desguassa per sota del camí al riu Brugent que resta a pocs metres.