Font Gironesa


Amer (Selva )
Coordenades GPS:42.0151,2.5880Clica per veure la ubicació.
Alçada:291 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2018


Localitzada a quilòmetre i mig al nord-oest en línia recta del nucli urbà d'Amer, per sota de la carretera que puja a Sant Martí Sacalm.
Per visitar-la ens apropem a l'antiga estació del Carrilet, situada a l'extrem occidental de la vila d'Amer. Des d'aquí deixem l'estació enrere i seguim per la pujada de l'Estació. Uns 150 metres després cal girar a l'esquerra per la carretera que puja a Sant Martí Sacalm. Al cap d'un quilòmetre trobarem a mà dreta un petit espai per estacionar el vehicle, al costat d'un bonic cartell anunciant-nos la font. Ara prenem un caminet descendent que marxa per sota i en paral'lel a la carretera i que en només una vuitantena de metres ens aboca a la font, que ens queda a l'esquerra.


Bonica i fresca font boscana. Queda arrambada al marge i una mica enlairada respecte del camí, amb uns esglaons de fusta que ens faciliten l'accés.

L'aigua és recollida en una petita cavitat entre les roques i surt a l'exterior a través d'un broc fet amb una pedra treballada on se li ha afegit un curt tub d'acer inoxidable.

Al costat de la font trobem un cartell de fusta amb la següent inscripció:

"L'aigua que té aquesta font
tan bonica i tan galana
treu la set i encén la gana
i cura els mals d'aquest món."