Font de Can Mel


Amer (Selva )
Coordenades GPS:42.0160,2.5835Clica per veure la ubicació.
Alçada:421 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2018


La trobarem a uns dos quilòmetres al nord-oest en línia recta del nucli urbà d'Amer, situada a les feixes de Can Mel que queden molt a prop de l'antiga casa de pagès del mateix nom. La font resta dins el bosc, a 650 metres caminant de la carretera que puja a Sant Martí Sacalm, s'hi accedeix per un camí de terra que arrenca a mà esquerra de la carretera si anem cap a Sant Martí Sacalm.
Per visitar-la ens apropem a l'antiga estació del Carrilet, situada a l'extrem occidental de la vila d'Amer. Des d'aquí deixem l'estació enrere i seguim per la pujada de l'Estació. Uns 150 metres després cal girar a l'esquerra per la carretera que puja a Sant Martí Sacalm. Al cap de 2,1 quilòmetres trobarem a la dreta de la carretera un petit espai on estacionar el vehicle.
Ja a peu, travessem la carretera i un cop a l'altra banda ja veurem un cartell a peu d'un camí de terra que ens assenyala la
font. Només cal seguir el camí fresat i els cartells que anirem trobant i en 650 metres serem a la font.


La font queda en un petit replà per sota del camí, amb unes escales de fusta que ens hi atansen.

Es tracta d'una senzilla i alhora agraïda font, consta d'una petita paret de pedra amorterada per on surt un tub de ferro galvanitzat a mitja alçada d'on brolla l'aigua. A sota, l'aigua cau a un rec obert fet de pedra per on desguassa.

Al capdamunt del frontal tenim una placa de pedra amb l'escut de Catalunya gravat i pintat, també l'any de l'última restauració, 2015 i finalment les inicials dels voluntaris que la van arranjar, A.B.S.S .

Al costat de la font hi ha un cartell de fusta amb la següent inscripció:

'Aquesta aigua fresca
que raja amb delit
serà mel de bresca
pel nostre esperit.'