Font del Senglar


Osor (Selva )
Coordenades GPS:41.9539,2.5434 Clica per veure la ubicació.
Alçada:391 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2018


La trobarem quilòmetre i mig al nord-oest del poble en línia recta, a peu del camí que porta a Can Plana.
Sortim del poble pel carrer Major en direcció a Sant Hilari Sacalm. Aviat deixem a mà esquerra els Nínxols d'Osor i a continuació abandonem la carretera i trenquem a la dreta, travessem el pont dels Soldats i seguim pel carrer Mare de Déu del Coll durant uns 475 metres, fins que arribem a una corba pronunciada a la dreta. Aquí mirem d'estacionar el vehicle.
Ja a peu prenem la pista forestal que surt a l'altra banda del carrer en direcció nord-oest i que a Can Plana, acompanyats del GR. Al cap d'uns 200 metres arribem a una bifurcació que fem a l'esquerra i de seguida travessem la riera de Sant Gregori pel pont del Pontarró. Uns 300 metres després abandonem el GR que se'n va per la dreta cap a Can Corbera i continuem de front per la pista principal. Al cap d'uns 150 metres després d'haver deixat enrere l'últim trencall, la pista s'adreça clarament al nord i només 125 metres després som davant la font del Senglar que ens queda a mà dreta.


La font queda adossada al marge de la muntanya. La base de la paret és feta amb pedres grans lligades, mentre que la part alta son pedres soltes, construcció característica d'aquesta contrada.

L'aigua brolla per un broc d'acer inoxidable situat a mig metre d'alçada i cau a un cap de tronc buidat.

A banda i banda d ela font disposem d'uns tamborets fets amb troncs.

Penjat en un arbre podem veure un cartell de fusta amb el nom de la font.