Font dels Segadors


Berga (Berguedà )
Coordenades GPS:42.1118,1.8350 Clica per veure la ubicació.
Alçada:880 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Juny 2018
Caminades:
I-275  Clica per enllaçar amb la caminada I-275.


La localitzem a un tres quilòmetres al nord/nord-oest de la ciutat de Berga, uns 80 metres més amunt de la font de Mossèn Guiu. La font dels Segadors és situada a la vora esquerra de la riera de Metge, per sota de la carretera de Berga a Queralt i dins la zona de lleure de la Font Negra.
Per arribar-hi des de la C-16, sortirem a Berga-nord i anirem a buscar la BV-4241 en direcció Sant Llorenç de Morunys fins el desviament cap al Santuari de Santa Maria de Queralt, que prenem a la dreta. Continuem per la BV-4242 durant 1,2 quilòmetres, això és poc abans del desviament a Rasos de Peguera. A l'esquerra de la carretera tenim el primer aparcament de la zona d'esbarjo de la Font Negra on podem estacionar el vehicle. Al final d'aquest petit aparcament engega un camí arranjat per a vianants protegit amb baranes de fusta que marxa en paral·lel amb la carretera. Només començar-lo rebutgem un pontet a l'esquerra i una cinquantena de metres més endavant el camí esdevé unes escales que ens baixen a la font dels Segadors.

La font queda per sota de la carretera, en el marge que sustenta aquesta, presidint un petit espai enllosat delimitat per dos conjunts d'escales i una barana que ens protegeix de la riera.


L'aigua brolla d'entremig d'unes grans pedres soltes i cau a un bassal semicircular. En episodis plujosos brolla tal quantitat d'aigua per tot arreu que es fa difícil distingir la font de la resta de brolladors.

Al frontal hi tenim una pedra amb el nom de la font i l'escut de Catalunya gravats.

La font queda dins del paratge de la Font Negra, un dels espais més concorreguts per la gent de la comarca però també per als visitants foranis. Un bonic espai situat a tocar de la riera de Metge i envoltat d'arbres el fan un lloc fresc i ombrívol a l'estiu. A la tardor o a l'hivern amb la caiguda de les fulles és un lloc de conte de fades. Hi trobarem una atractiva zona de pícnic repartida en diferents espais, amb caminets, ponts de fusta, vegetació i molta aigua que la fan ideal per fer-hi parada.