Font Nostra


Berga (Berguedà )
Coordenades GPS:42.1120,1.8335 Clica per veure la ubicació.
Alçada:895 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Juny 2018
Caminades:
I-275  Clica per enllaçar amb la caminada I-275.


La trobarem a uns tres quilòmetres al nord/nord-oest de la ciutat de Berga, dins la zona de lleure de la Font Negra, concretament a la vora dreta de la riera de Metge, per sota del restaurant i al costat de la zona de jocs infantils.

Per arribar-hi des de la C-16, sortirem a Berga-nord i anirem a buscar la BV-4241 en direcció Sant Llorenç de Morunys fins el desviament cap al Santuari de Santa Maria de Queralt, que prenem a la dreta. Continuem per la BV-4242 durant 1,2 quilòmetres, a l'esquerra obviem el primer aparcament de la zona d'esbarjo de la Font Negra. Seguim 150 metres més i trobem el segon aparcament on podem estacionar el vehicle. Al final de l'aparcament arrenquen unes escales en baixada que passen a frec de la font del Poeta Ramon Vinyes. Seguint el caminet anirem a cercar un pontet que salva la riera i ens condueix a la part de baix del berenador de la font Negra, on tenim una zona de jocs infantils a la dreta, al damunt un circuit per fer esport i davant nostre la font Nostra.


La font és una gran roca per on regalima l'aigua i cau a un petit bassal de pedra.

Davant la font tenim un replà enllosat delimitat per un petit contrafort a l'esquerra i per un banc per seure a la dreta.

La font queda enmig del paratge de la Font Negra, un dels espais més concorreguts per la gent de la comarca però també per als visitants foranis. Un bonic espai situat a tocar de la riera de Metge i envoltat d'arbres el fan un lloc fresc i ombrívol a l'estiu. A la tardor o a l'hivern amb la caiguda de les fulles és un lloc de conte de fades. Hi trobarem una atractiva zona de pícnic repartida en diferents espais, amb caminets, ponts de fusta, vegetació i molta aigua que la fan ideal per fer-hi parada.