Font del Berenador de la Font Negra


Berga (Berguedà )
Coordenades GPS:42.11240,1.8330Clica per veure la ubicació.
Alçada:900 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2018
Caminades:
I-275  Clica per enllaçar amb la caminada I-275.


Localitzada a uns tres quilòmetres al nord/nord-oest de la ciutat de Berga, a la vora dreta de la riera de Metge i dins la zona de lleure de la Font Negra. La font concretament queda sota mateix del restaurant, entre aquest i la riera, al costat de la zona de jocs infantils.
Per arribar-hi des de la C-16, sortirem a Berga-nord i anirem a buscar la BV-4241 en direcció Sant Llorenç de Morunys fins el desviament cap al Santuari de Santa Maria de Queralt, que prenem a la dreta. Continuem per la BV-4242 durant 1,2 quilòmetres, a l'esquerra obviem el primer aparcament de la zona d'esbarjo de la Font Negra. Seguim 150 metres més i trobem el segon aparcament on podem estacionar el vehicle. Al final de l'aparcament arrenquen unes escales en baixada que passen a frec de la font del Poeta Ramon Vinyes. Seguint el caminet anirem a cercar un pontet que salva la riera i ens condueix a la part de baix del berenador de la font Negra, on tenim davant la font Nostra, al damunt un circuit per fer esport i a la dreta una zona de jocs infantils. Travessem la zona de gronxadors i ens trobem amb aquesta font del Berenador de la Font Negra.


La font presideix una allargada i ombrívola terrassa al costat del marge dret de la riera de Metge, queda adossada al marge i consisteix en un mur de pedra lligada i rematat amb lloses, més alt d ela part central que dels extrems i amb dos bancs per seure que li arrenquen a banda i banda.

Malgrat disposar d'un broc de ferro colzat a mitja alçada amb la seva respectiva pica amb desguàs, l'aigua brolla de la part alta i cau directament al terra per on s'escola fins afegir-se a la riera.

Desconec el nom d'aquesta font, per això l'he anomenat del Berenador de la Font Negra. Si algú sap el nom o té més informació, agrairé m'ho faci saber.

La font queda enmig del paratge de la Font Negra, un dels espais més concorreguts per la gent de la comarca però també per als visitants foranis. Un bonic espai situat a tocar de la riera de Metge i envoltat d'arbres el fan un lloc fresc i ombrívol a l'estiu. A la tardor o a l'hivern amb la caiguda de les fulles és un lloc de conte de fades. Hi trobarem una atractiva zona de pícnic repartida en diferents espais, amb caminets, ponts de fusta, vegetació i molta aigua que la fan ideal per fer-hi parada.