Font dels Degotalls de l'Alou


Berga (Berguedà )
Coordenades GPS:42.1132,1.8223Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,006 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2018
Caminades:
I-275  Clica per enllaçar amb la caminada I-275.


No confondre amb la font de l'Alou que resta a uns 200 metres al sud-oest.
Aquesta font dels Degotalls de l'Alou es localitza en el bosc, a dos quilòmetres al nord-oest en línia recta de la ciutat de Berga i dins la petita zona d'esbarjo de l'Alou. Resta a uns 200 al nord-est de la font de l'Alou i a 400 metres al nord-oest del Roc de l'Alou.
Per accedir-hi farem una passejada d'uns 800 metres: Per arribar al punt d'inici de la passejada, des de la C-16, sortirem a Berga-nord i anirem a buscar la BV-4241 en direcció Sant Llorenç de Morunys fins el desviament cap al Santuari de Santa Maria de Queralt, que prenem a la dreta. Continuem per la BV-4242, quan haguem passat el punt quilomètric 2 i a mig revolt a l'esquerra, cal trencar a la dreta per un camí de terra que ens aboca en no res als Xalets de la Sagrada Família, on mirem d'estacionar el vehicle en un racó que no faci nosa.
Ja a peu i abans d'arribar a la primera casa, prenem el camí ample que surt per l'esquerra. De seguida l'ample vial esdevé un corriol ascendent que s'enfila muntanya amunt, l'anem seguint sense problemes, doncs està ben fressat. Al començament la pujada és un xic més acusada però a mida que avancem es va alleujant. Circulem per dins el bosc en direcció ponent. Quan portem caminats uns 300 metres anem a parar a un camí transversal que fem a la dreta i tot seguit arribem a un eixamplament on a mà dreta podem veure, entre els arbres, com emergeix el Roc de l'Alou. Ara marxem planerament en direcció nord-oest, 400 metres més enllà arribem a la petita zona de lleure de l'Alou, situada enmig del bosc, on també hi tenim la font dels Degotalls de l'Alou.


La font queda per sobre de l'àrea de lleure, a l'altra banda del camí, al marge de la muntanya.

L'aigua que brolla dels degotalls és recollida en una bassa de pedra allargada, després passa a un bassal de forma trapezoïdal des d'on és canalitzada amb mànegues de plàstic.