Font de l'Alou


Berga (Berguedà )
Coordenades GPS:42.1125,1.8204Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,039 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2018
Caminades:
I-275  Clica per enllaçar amb la caminada I-275.


No confondre amb la font dels Degotalls de l'Alou que resta a uns 200 metres al nord-oest.

Aquesta font de l'Alou queda amagada dins el bosc, al costat de la llera dreta d'un torrent secundari. La font està emplaçada uns dos quilòmetres al nord-oest en línia recta de la ciutat de Berga, a uns 600 metres a ponent del Roc de l'Alou.
Per accedir-hi farem una passejada d'un quilòmetre: Per arribar al punt d'inici de la passejada, des de la C-16, sortirem a Berga-nord i anirem a buscar la BV-4241 en direcció Sant Llorenç de Morunys fins el desviament cap al Santuari de Santa Maria de Queralt, que prenem a la dreta. Continuem per la BV-4242, quan haguem passat el punt quilomètric 2 i a mig revolt a l'esquerra, cal trencar a la dreta per un camí de terra que ens aboca en no res als Xalets de la Sagrada Família, on mirem d'estacionar el vehicle en un racó que no faci nosa.
Ja a peu i abans d'arribar a la primera casa, prenem el camí ample que surt per l'esquerra. De seguida l'ample vial esdevé un corriol ascendent que s'enfila muntanya amunt, l'anem seguint sense problemes, doncs està ben fressat. Al començament la pujada és un xic més acusada però a mida que avancem es va alleujant. Circulem per dins el bosc en direcció ponent. Quan portem caminats uns 300 metres anem a parar a un camí transversal que fem a la dreta i tot seguit arribem a un eixamplament on a mà dreta podem veure, entre els arbres, com emergeix el Roc de l'Alou. Ara marxem planerament en direcció nord-oest, 400 metres més enllà arribem a la petita zona de lleure de l'Alou, situada enmig del bosc, on també hi tenim la font dels Degotalls de l'Alou. Deixem els degotalls a l'esquerra i les taules de pícnic a baix a la dreta, nosaltres seguim pel camí marcat, per dins el bosc, en lleugera pujada i direcció sud-oest. Cal que anem en compte, doncs quan portem uns 200 metres des de l'anterior zona de lleure, cal trencar a la dreta per un corriol que baixa a buscar un torrent secundari, el qual assolim en només 10 metres. A la seva llera dreta tenim la solitària font de l'Alou.


Senzilla però simpàtica font boscana. Es tracta d'una petita paret de pedra amorterada coberta de molsa i adossada al marge, del mig de la qual brolla l'aigua per un broc de pedra en forma de teula i cau a un canal obert de pedra per on desguassa al torrent.