Font de Ca l'Ingla


Castellar del Riu (Berguedà )
Coordenades GPS:42.1115,1.7509 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,088 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Eixuta
Última visita:Juny 2018


Està situada a l'extrem més sud-occidental de l'extens terme municipal de Castellar del Riu, al costat de Ca l'Ingla de qui rep el nom, al peu del camí d'accés a la casa des de la carretera de Castellar a Terrers.
Per arribar-hi ens situem al punt quilomètric 5 de la carretera BV-4243 que puja de Berga als Rasos de Peguera, això és 800 metres haguem passat el càmping Fontfreda. Aquí trenquem a l'esquerra per una estreta carretera cimentada que marxa en direcció oest. Al cap de 800 metres passem a frec de l'emblemàtic Pi de les Tres Branques, prop d'un quilòmetre més endavant rebutgem a la dreta el trencall que duu a Castellar del Riu, nosaltres seguim per la carretera. Dos quilòmetres després serem damunt de Ca l'Ingla que ens queda a l'esquerra. Deixem el vehicle al voral de la carretera i ens apropem a la casa pel camí que hi mena, de seguida veurem un gran bloc de roca cobert per heura que ens assenyala la seva ubicació de la font.


Adossat a aquesta roca hi ha l'estructura de la font construïda en pedra. Consta d'un frontal acabat en forma triangular, en el que hi ha el brollador que és una peça monolítica amb un rebaix per on sortia l'aigua, i la pica a sota, també obrada en pedra.

Actualment la font està inutilitzada i sense ús.