Font de la Salamandra


Gavà (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.3180,1.9639Clica per veure la ubicació.
Alçada:174 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2018
Caminades:
I-278  Clica per enllaçar amb la caminada I-278.


Ubicada a uns 4 quilòmetres al nord-oest del nucli urbà de Gavà, uns 400 metres al nord del veïnat de Bruguers i a la llera dreta d'un petit torrent. La font queda per sota del camí per on hi passa el GR-92 en la seva etapa nº 20.
Per accedir-hi ens apropem al veïnat de Bruguers. Concretament ens situem al final del carrer Cal Mas, just 100 metres a ponent de la rotonda on conflueixen els carrers Ca l'Aymerich, Cal Tarda i Cal Mas. Aquí trobarem una casa a mà esquerra, doncs voregem la seva tanca per la banda dreta i enllaçarem amb un corriol descendent que s'endinsa en el bosc, ben assenyalat amb les característiques franges blanques i vermelles corresponents al GR. Només cal seguir-lo durant poc més de 300 metres i serem damunt la font de la Salamandra, la qual ens espera a la llera del torrent, a sota i a mà esquerra. Unes escales picades a la pedra ens permeten baixar-hi amb comoditat.


La font es troba ubicada en una clotada del torrent. Es tracta d'una petita construcció en forma de caseta a dues vessants, està feta d'obra i pintada de blanc. L'aigua brolla per la part de baix del frontal a través d'un broc de ferro i cau a un bassal arran del terra des d'on desguassa al torrent.

Està decorada com una bigarrada capelleta amb una imatge del Sagrat Cor al capdamunt del frontal. L'interior de la font és ple de flors i d'algunes joguines de criatura portades per la gent com a promesa.

Al costat de la font hi ha un cartell metàl·lic amb el nom de la font.