Font del Fuxet o Foixet


Aransa (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.4269,1.6188Clica per veure la ubicació.
Alçada:2,043 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2018


Localitzada a uns 4,2 quilòmetres al nord-oest en línia recta del poble d'Aransa, mig quilòmetre més al nord del refugi de Prat Miró. La font queda uns metres per damunt de la pista forestal que puja als estanys de la Pera.

Per accedir-hi ens aproparem a Martinet per la carretera N-260 que va de Puigcerdà a la Seu d'Urgell. Un cop a Martinet ens desviarem per la carretera LV-4036 cap a Lles de Cerdanya. Passat Travesseres i abans d'arribar a Lles de Cerdanya, es pren un trencall a l'esquerra que duu a Aransa. Des d'Aransa cal continuar pujant per una pista cimentada i ben assenyalada fins les pistes d'esquí de fons, on s'acaba l'asfalt i esdevé una pista forestal que comunica amb l'estació d'esquí nòrdic de Lles. La pista es troba en bon estat i és apta per a tot tipus de vehicle. Dos quilòmetres més amunt de l'estació passem a frec del refugi de Prat Miró que deixem a l'esquerra i uns 550 metres més endavant, just abans de descriure un revolt a l'esquerra, cal que estacionem el vehicle, doncs som molt a prop de la font.


La font queda una cinquantena de metres a l'esquerra de la pista. Si remuntem un petit torrent durant uns 50 metres veurem que aquest desapareix, serem a la seva capçalera. Aquí hi ha la font del Fuxet o Foixet.

Es tracta de dues surgències d'aigua natural que brollen del terra, separades uns tres metres una de l'altra. La seva aigua forma un petit torrent que baixa fins la pista forestal.