Font de la Munyidera del Tessalí


Lles de Cerdanya (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.4407,1.6638Clica per veure la ubicació.
Alçada:2,100 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2018


Emplaçada 1,2 quilòmetres al nord en línia recta de l'estació d'esquí nòrdic de Lles, a uns 1,6 quilòmetres a l'est del refugi del Pradell, a peu de la pista forestal que uneix les estacions d'esquí nòrdic de Lles amb la d'Aransa. La font és situada a l'indret anomenat Munyidera del Tesssalí de qui rep el nom.
Per accedir-hi ens aproparem a Martinet per la carretera N-260 que va de Puigcerdà a la Seu d'Urgell. Un cop a Martinet ens desviarem per la carretera LV-4036 cap a Lles de Cerdanya. L'accés no és complicat, si bé la carretera és revirada i el pendent fort; no obstant això, el paisatge resulta engrescador i variat al llarg de tot el seu traçat. Creuem Lles de Cerdanya i ens dirigim cap a l'estació d'esquí de fons de Lles tot seguint una pista asfaltada ben assenyalada que marxa més aviat en direcció nord. Quan siguem a l'estació veurem que s'acaba l'asfalt alhora que travessem les seves instal·lacions; a l'esquerra deixem un edifici de serveis i restaurant, a la dreta els aparcaments. Una mica més enllà som al costat del refugi de Cap del Rec que ens queda a la dreta i d'una bonica font a l'esquerra. En aquest punt continuem per una pista forestal de terra que marxa inicialment en direcció est i condueix a l'estació d'esquí d'Aransa, passant pels refugis del Pradell, les Pollineres i Prat Miró. Sense deixar en cap moment la pista, uns 2,6 quilòmetres després creuem el torrent de l'Orri i just un centenar de metres més endavant serem al costat de la font de la Munyidera del Tessalí que tenim a la dreta.


El que veiem és un munt de roques de petites dimensions amuntegades, un saltet d'aigua al capdamunt i un tub de plàstic a la part baixa per on brolla aigua.

Aquesta és una de les captacions d'aigua que abasteixen el refugi de Cap de Rec.