Font de la Mare de Déu del Remei


Santa Oliva (Baix Penedès )
Coordenades GPS:41.2533,1.5495Clica per veure la ubicació.
Alçada:96 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Setembre 2018


Emplaçada dins el poble, sota el Castell. La font està ubicada al carrer de la Planeta, cantonada amb el carrer del Castell.


És una acurada construcció adossada a una casa que combina pedra, obra arrebossada i maons vistos. Està formada per un cos central en forma de capelleta rematada per petits merlets de maons i engalanada amb dues jardineres a banda i banda que harmonitzen encara més l'espai.

El seu frontal enrajolat queda endarrerit dos pams mitjançant una capelleta emmarcada per maons vistos i presidida per un mosaic de rajoles amb la imatge de la Mare de Déu del Remei. L'aigua és regulada per una aixeta de polsador i cau a una pica de pedra buidada allargada que descansa en un pedestal de pedra.

A l'exterior de la font, a la dreta, hi ha una rajola de ceràmica amb el gravat d'un ocell i al seu costat un gran mosaic fet amb rajoles de ceràmica amb un vers, obra d'Esteve-Via, que diu així:

"La font que com un riu de llàgrimes
que muntanya avall
s'esmuny corrent,
ens brolla a glopades
al peu del Castell.
Aquesta font, aigua té
per a tu, per a mi i per al foraster."A l'esquerra de la font disposem d'un banc de pedra per seure.

El terme de Santa Oliva és especialment ric en aqüífers. L'aigua és, doncs, un element d'identitat del poble, la manifestació plàstica de la qual són les diverses fonts públiques que es poden trobar a diversos indrets del poble.