Font Gran


Lletger (Baix Penedès )
Coordenades GPS:41.3004,1.5854Clica per veure la ubicació.
Alçada:173 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Setembre 2018


Emplaçada a un quilòmetre al nord-est del petit llogaret de Lletger o a dos quilòmetres a l'est del nucli urbà de Sant Jaume dels Domenys. La font es troba una mica per damunt de la llera esquerra de la riera de Marmellar, entre aquesta i l'hostal de l'Alzinar.
Per accedir-hi ens apropem a Sant Jaume dels Domenys. A l'extrem més oriental del nucli urbà cal agafar la carretera TV-2122 en direcció est. Al cap d'uns 700 metres travessem Cornudella i uns 650 metres després entrem al petit nucli de Lletger. Uns 250 metres més endavant, quan siguem a la confluència dels carrers de l'Or i de la Riera, prendrem aquest segon a l'esquerra. De seguida deixem les cases enrere i continuem per una pista cimentada amb conreus a banda i banda. 600 metres més enllà rebutgem a l'esquerra l'accés a una bonica masia i uns 175 metres després arribem a un encreuament on podem deixar el cotxe i continuar a peu.


Defugim el brancal de l'esquerra que va a Vallfort i fem a la dreta. Només 75 metres més avall, just haguem travessat la riera de Marmellar, ja veurem a mà esquerra una bassa natural. Doncs per la vora de la bassa, a la dreta nostra, arrenquen unes escales de fusta que ens condueixen a la font, la qual resta a tant sols 75 metres de la pista cimentada.

La font es troba dins el bosc i un xic enlairada respecte la riera.

Es tracta d'una petita paret de pedra adossada al marge, d'on surt un broc d'acer inoxidable per on brolla l'aigua. A sota hi ha un bassal fet amb troncs de fusta que recull l'aigua abans que aquesta s'escoli fins la riera.