Font de la Bassa Gran


Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès )
Coordenades GPS:41.3035,1.5553Clica per veure la ubicació.
Alçada:214 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Setembre 2018


La localitzem a mig quilòmetre al nord-oest del nucli urbà de Sant Jaume dels Domenys, prop del torrent de Llobets o de Cal Porroig, segons quin mapa es miri. El seu accés és senzill, doncs està adaptat per fer-hi picnic.
Des del nord de Sant Jaume dels Domenys sortim per la carretera TP-2442 en direcció a Aiguaviva i el Pla de Manlleu. Tan sols 300 metres després d'haver deixat les últimes cases enrere, cal abandonar la carretera i trencar a l'esquerra per un camí cimentat que marxa en sentit est. Al cap de 125 metres travessem el torrent i just a l'altra banda ja som al costat de la bassa que dóna nom a la font, la qual ens queda a mà esquerra. Dos conjunts d'escales de fusta ens permeten baixar-hi amb facilitat.


La font és molt senzilla; un pal de fusta clavat al terra amb una aixeta de polsador a la part de dalt per on brolla l'aigua. A sota ha desaparegut l'enreixat de ferro i només queda el marc de ferro que el subjectava dins una base de ciment.

Al costat de la font hi ha la bassa que dóna nom a l'indret, ben protegida per baranes de fusta. Un cartell ens informa que la bassa s'utilitza per cria d'amfibis.

Disposem d'una taula amb bancs de fusta per fer-hi un mos.