Font de la Brinxa


Hortsavinyà (Maresme )
Coordenades GPS:41.6617,2.5970Clica per veure la ubicació.
Alçada:529 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Setembre 2018
Caminades:
I-279  Clica per enllaçar amb la caminada I-279.


Localitzem aquesta agraïda font a peu de la pista forestal que condueix d'Hortsavinyà a Sant Martí del Montnegre. Queda a uns 2,7 Km al sud-est en línia recta de Sant Martí del Montnegre, a uns 2,5 Km a l'est/nord-est en línia recta de la urbanització Font del Montnegre i uns 2,7 Km a l'oest/sud-oest en línia recta d'Hortsavinyà, llogaret al qual pertany. Pel seu costat hi passa el sender GR-92.

Hi ha diferents maneres d'atansar-s'hi, jo us ho explicaré des de Sant Martí del Montnegre. Per apropar-nos a Sant Martí sortirem de Sant Celoni per la carretera C-35 en direcció Hostalric. Només uns 150 metres un cop haguem passat la primera rotonda, ens desviarem a la dreta pel trencall que porta a les urbanitzacions Cal Batlle, Can Coll i Boscos del Montnegre. De seguida anem a parar a una cruïlla amb la fàbrica Renolit al davant; nosaltres fem a l'esquerra, seguint les indicacions cap a l'Hotel Cal Batlle. 450 metres després travessem per damunt del riu de la Tordera i també de l'autopista, 300 metres més endavant deixem a mà dreta l'entrada a la urbanització Can Coll i mig quilòmetre més enllà defugim a l'esquerra l'entrada a la urbanització Boscos del Montnegre. Continuem pujant per una pista forestal cimentada però que ben aviat esdevindrà de terra, això sí, en molt bon estat i apta per a qualsevol vehicle. La pista marxa en sentit més aviat sud-est, amb una bona senyalització de Sant Martí del Montnegre. Fem cas als cartells, nosaltres sempre cap a Sant Martí del Montnegre durant 7,5 quilòmetres, fins que siguem en una cruïlla de camins amb un aparcament al costat; aquí podem estacionar el vehicle (podríem anar fins la font en cotxe, però millor fer una petita passejada).


Ja a peu, deixem a l'esquerra l'accés a Sant Martí del Montnegre i també l'aparcament on hem estacionat el cotxe i engeguem per la pista principal que porta a Hortsavinyà i Santa Maria del Montnegre. Seguim els senyals blancs i vermells corresponents al sender GR-92 en sentit més aviat sud-est. Seguim sempre per la pista principal que zigzagueja en direcció est, alternant lleus baixades amb suaus pujades. Uns 2,7 quilòmetres més endavant arribem a un encreuament; aquí defugim el brancal de la dreta que puja a Santa Maria del Montnegre i prenem el de l'esquerra, en direcció a Hortsavinyà, seguint les traces del GR-92. La pista serpenteja força. Al cap de 700 metres rebutgem un camí a l'esquerra i 950 metres més enllà som al costat de la font que ens queda a la dreta.Es tracta d'una petita paret de pedra lligada adossada al marge, d'uns dos metres d'amplada per metre i mig d'alçada. A la part alta hi ha el brollador; un broc d'acer inoxidable per on brolla l'aigua que cau a un bassal rectangular de pedra, tant ample com ho és el frontal de la font. L'aigua sobrant alimenta una bassa que hi ha a l'esquerra.

Al seu costat hi ha la característica bigueta de fusta de la Diputació amb el nom de la font.