Font de la Mare de Déu


El Brull (Osona )
Coordenades GPS:41.8081,2.3407Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,051 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Setembre 2018


Es localitza uns 3 quilòmetres a l'est/sud-est en línia recta del nucli urbà del Brull, darrere la capella de Santa Maria Mitjancera, molt a prop de la carretera BV-5301 que duu de Santa Maria de Palautordera a Seva.

Si baixem de Collformic cap el Brull, al cap d'uns 1,3 quilòmetres més avall (punt quilomètric 27,5), un trencall a mà esquerra ens portarà en poc més de cent metres al costat del pla on s'aixeca l'ermita. Darrera l'ermita trobarem unes escales de pedra que ens baixen a un petit replà on ens espera la font.Font construïda l'any 1962 i dedicada a Maria Mitjancera de Totes les Gràcies. Mossèn Narcís Casanovas i Pujol fou un decidit promotor d'aquesta advocació.

Es tracta d'una petita paret de pedra lligada adossada al marge i rematada per una pedra de dimensions més grans. L'aigua, quan raja, ho fa per un petit broc a mitja alçada i cau a un bassal quadrat gairebé arran del terra.

A la dreta de la font hi ha una mena de lleixa feta amb maons vistos i pedra que subjecta una placa metàl'lica amb el nom de la font i un poema dedicat a Maria Mitjancera:

"Oh Maria Mitjancera,
de les deus de l'infinit
aquest poble a Crist ungit
vostres gràcies espera.
Escolteu l'humil preguera
de tota vostra fillada.
De mercès sou la riuada
que al món omple de frescor,
de l'Amor feu-nos el dó,
dolça Mare Immaculada."A banda i banda disposem de dos bancs per seure.