Font de Can Poi


Argentona (Maresme )
Coordenades GPS:41.5703,2.3892Clica per veure la ubicació.
Alçada:98 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Eixuta
Última visita:Setembre 2018


Es localitza en el veïnat de Pins, davant de Can Poi, actual restaurant Els Quatre Rellotges. La font queda a l'altre costat de la carretera C-1415, aproximadament al punt quilomètric 6.


L'aigua provenia d'una mina de la Companyia d'Aigües que neix a Can Riudemeia i anava canalitzada fins un pilar d'obra arrebossada on hi ha aparedat un galet de ferro per on rajava l'aigua, queia a una pica i després a una gran bassa de reg.

Era molt freqüentada durant els anys 70 i 80 del segle passat per la gent que circulava per la carretera, aturava el vehicle i es refrescava i omplia les garrafes. Des de fa bastants anys no arriba l'aigua, està totalment abandonada, la vegetació ha omplert l'interior de la bassa que es troba completament seca.

Just a l'altra banda de la carretera hi ha Can Poi, conegut també com "Els 4 Rellotges", degut a la torre mirador que té un rellotge a cadascuna de les seves quatre cares. La casa, que duu la data de 1916, barreja elements decoratius de tipus neoromànic i neogòtic. Adossada a la casa hi ha un edifici més baix i més senzill que porta la data de 1925 i les inicials JV, referides a Josep Vila, nom que es reprodueix al forjat de la porta del graner. La casa és actualment un restaurant.