Font de la Mina Vella de Can Raimí


Argentona (Maresme )
Coordenades GPS:41.5577,2.3747Clica per veure la ubicació.
Alçada:137 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Setembre 2018


La localitzarem fàcilment a la part baixa de la urbanització Can Raimí, situada aquesta al nord-oest del terme municipal. La font resta al costat del marge esquerre de la riera de Clarà, a peu del passeig 2 amb confluència amb el carrer 10, a només 300 metres al sud-oest de la masia que dóna nom a la font.
A la urbanització hi podem accedir des del punt quilomètric 8,4 de la carretera BV-5106 que duu a Òrrius. Després cal seguir sempre en baixada. Al cap d'uns 400 metres passem a frec de la masia restaurant Can Raimí i una cinquantena de metres després som en un carrer que ens talla, el passeig 2. Aquí podem estacionar el vehicle, doncs nosaltres hem d'anar a la dreta i està prohibit.
Ja a peu seguim pel passeig 2 a la dreta, remuntant la riera de Clarà que ens acompanya a l'esquerra. Només hem de caminar 300 metres i serem al costat de la font.


Es tracta d'una antiga font del segle XVI, tal com ens ho recorda una bonica rajola.

La font és una construcció de pedra, de planta més o menys quadrada, d'uns dos metres de base per uns tres d'alçada, amb coberta a quatre vessants i rematada per una pedra allargada.

A la paret principal hi tenim dos brolladors; el de l'esquerra aboca aigua no tractada per un broc de ferro i cau a una pica plana, pel de més a la dreta surt aigua de xarxa i a sota té una pica semicircular de pedra que la recull. Al capdamunt hi ha un mosaic de rajoles representant la imatge d'un sant.

A la paret de l'esquerra és on es troba el registre de servei i la paret de la dreta fa de respatller a un banc corregut.

Al costat de la font hi ha una passarel·la que travessa la riera.