Font de Can Misser-Prats


Argentona (Maresme )
Coordenades GPS:41.5774,2.3908Clica per veure la ubicació.
Alçada:118 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Setembre 2018


Localitzada al nord del terme municipal d'Argentona, a poca distància del termenal amb Dosrius. La font es troba dins un espès bosc, a uns 170 metres al sud-est en línia recta de Can Belluguins i prop de la carretera B-510 que duu a Dosrius.


No és fàcil de trobar-la, doncs el camí d'accés està molt tapat i embardissat.


Per accedir-hi cal que vinguem d'Argentona per la carretera C-1415c, un cop passem per sota l'autovia anem a parar a una rotonda; a l'esquerra podríem agafar l'autovia en direcció Granollers o l'antiga carretera del coll de Parpers, nosaltres seguim el primer brancal en direcció Dosrius per la carretera B-510. Al cap de només 300 metres ja veurem a la banda contrària de la carretera l'entrada a un camí. Ens cal fer un canvi de sentit una mica més enllà i estacionar a peu de l'esmentat camí, el qual està barrat al pas de vehicles.


Ja a peu, saltem la barrera i engeguem en pujada per l'ample vial que duu a Can Belluguins. Uns 170 metres més amunt, just haguem descrit un revolt a la dreta i en comencem un altre a l'esquerre, hem d'abandonar el camí principal i trencar a la dreta per un corriol descendent i força tapat per la vegetació. Dir-vos que el corriol davalla sempre en direcció nord-est per dins el bosc. Un centenar de metres més avall serem sota la font que ens resta a mà esquerra.


El conjunt queda en una terrassa un xic enlairada respecte del caminet que hi dóna accés, està format per una gran bassa de reg, una bonica taula d'obra vista amb dos bancs per seure, i la pròpia font.

En quan a la font, és una pica o basseta d'obra, de forma rectangular i de mig metre de fondària que s'omple a través d'un caneló obert fet amb teules àrabs provinent de la mina. L'aigua sobrant alimenta la gran bassa de reg que hi ha al costat.

A peu de camí i per sota de la taula hi tenim un bonic mosaic de rajoles amb el nom de la font.

Es tracta d'una antiga font, tal com ho demostra la inscripció de l'any 1889 en una de les parets de la bassa.