Font de l'Alba de la Barata


Matadepera (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6416,1.9885 Clica per veure la ubicació.
Alçada:661 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2018
Caminades:
I-281  Clica per enllaçar amb la caminada I-281.


Emplaçada dins la propietat de La Barata, situada a l'extrem nord del terme municipal de Matadepera. La font queda uns 175 metres al nord-oest de la masia, just davant de la gran bassa de reg.
L'accés és senzill. Ens situem al punt quilomètric 9,2 de la carretera BV-1221 que condueix de Terrassa a Talamanca, això és uns metres més al nord de la masia La Barata que dóna nom a l'indret. Disposem d'un petit espai a peu de carretera per estacionar el vehicle.
Ja a peu i encarats de cara al nord, a l'esquerra una bigueta informativa de fusta amb un quadrat de color blau ens assenyala el Camí Ral, el qual prenem pujant pels esglaons de fusta. Al cap d'un centenar de metres de moderada pujada trenquem a l'esquerra per un caminet barrat amb una cadena. El camí dóna accés a la masia La Barata. Escassos 75 metres més endavant som al costat d'una gran bassa que ens queda l'esquerra. Doncs a 20 metres del començament de la bassa i al marge de la dreta tenim la font de l'Alba de La Barata.


Es tracta d'una petita font adossada al marge, tota envoltada d'heures. Crida l'atenció el guarniment que hi ha al damunt del brollador, una mena de quatre barrots de pedra disposats en forma radial.

L'aigua brolla per la part baixa a través d'un broc de plàstic incrustat a una pedra coberta de molsa. A sota hi ha un atrotinat bassal rectangular de pedra que recull l'aigua quan no està connectada una mànega de plàstic que la canalitza fins la bassa.