Font de Can Masó


Molló (Ripollès )
Coordenades GPS:42.3476,2.4044Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,181 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2018


Emplaçada al bell mig del poble, concretament en una petita placeta situada al carrer Sant Sebastià, enfront mateix del carrer Sant Cristòfol.


Es tracta d'una construcció isolada que presideix un raconet enjardinat i arbrat. És obrada tota ella amb pedra fosca del país. La part central té forma de caseta amb teulada de pissarra a dues vessants.

Els dos brolladors, un per cada costat, queden aixoplugats sota un arc de mig punt fet amb pedres disposades en forma de plec de llibre. L'aigua és regulada per dues aixetes de polsador i cau a unes piques de pedra buidada que descansen en un pedestal de pedra.

A banda i banda hi ha una mena de lleixes i tot seguit uns bancs per seure.

Les aixetes que recentment ha fet instal·lar l'Ajuntament son una mesura per reduir el cabal d'aigua que ha de tractar la nova depuradora, doncs aquesta font aboca l'aigua directament al clavegueram. La mateixa ACA és la que ha recomanat aquesta mesura.

La casa que mira tímidament a la font, la de les escales, és Can Masó, amb una façana que a l'estiu llueix uns exultants geranis de color vermell. La font ha pres, popularment, el nom de la casa.