Font del Rossinyol


Molló (Ripollès )
Coordenades GPS:42.3557,2.3961Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,362 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2018


La trobarem integrada a la tanca de Can Pletis, masia dedicada al turisme rural situada a una mica més d'un quilòmetre al nord-oest del poble de Molló. La font queda a peu del GR-11 en el seu traçat cap a Setcases.


Hi podem arribar en cotxe, doncs la masia està preparada per rebre hostes, però us explicaré com anar-hi a peu des del centre del poble. Situem-nos doncs a la plaça Major i d'aquí engeguem en pujada pel carrer de la Guardiola. 70 metres després el carrer es bifurca; defugim el carrer de la Guardiola que se'n va per la dreta i seguim pel de més a l'esquerra, el carrer de Setcases, sempre en pujada. 125 metres més amunt passem a frec de l'última casa del poble, Can Borrató, que deixem a la dreta. Només 125 metres més enllà som al costat de la font d'en Tonet. La pista cimentada continua pocs metres més, després esdevé un camí carreter en no gaire bon estat. Seguim pel camí fressat en direcció nord-oest, entre pastures. Uns 850 metres més amunt som al costat de la bonica masia i també de la font que està a peu de camí.


La font està integrada a la tanca de pedra de la finca per la seva vessant nord. Es tracta d'un bloc rocós d'una sola peça, de color negra, en forma de cadireta. L'aigua raja per un curt broc de metall a mitja alçada i cau damunt la mateixa roca per on desguassa.

Al capdamunt hi ha una rajola de ceràmica amb el nom de la font i la imatge d'un simpàtic rossinyol.

A l'esquerra de la font disposem d'un banc de pedra amb respatller per reposar.

Can Pletis és una masia del segle XIX. El seu emplaçament, dalt d'un turó, sense cap edificació a prop i al centre de la cruïlla del GR-11 amb infinitat de senders de muntanya, fa que gaudeix d'un entorn natural i paisatgístic privilegiat.