Font del Riu o del Pont del Molí


Llanars (Ripollès )
Coordenades GPS:42.3195,2.3416Clica per veure la ubicació.
Alçada:981 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2018


La trobem als afores del poble pel sud, al costat del marge dret del Ter i a redós del Pont del Molí de qui rep el nom.
S'hi accedeix fàcilment. Només hem de baixar pel carrer Cerdanya, enllaçar amb el carrer del Molí i seguir davallant fins a trobar el Pont del Molí que salva el riu Ter, en total són uns 100 metres des de la carretera GIV-5264 que travessa la població. Un cop travessat l'esmentat pont se'ns apareix una bifurcació; recte aniríem cap a la verge del Raïm, per l'esquerra engega la carretera d'Espinalba, la qual prenem. Doncs només començar trobarem la font a sota i a mà esquerra, dins una petita zona enjardinada.


El conjunt queda en una terrassa enlairada respecte del riu, protegida d'aquest per una barana de ferro i a recer d'un robust mur de pedra formant angle que reté les terres dels carrers. Està envoltada de bancs per seure i al mig disposem d'una solitària taula rodona feta amb una pedra de molí.

La font és una petita construcció de pedra adossada al mur principal, del qual sobresurt uns dos pams. Té forma de capelleta rematada per un arc de mig punt. L'aigua és regulada per una aixeta de polsador collada al mateix mur que li fa de frontal i cau a un enreixat de ferro arran del sòl que està empedrat per on desguassa al riu.