Font del Tir


Llanars (Ripollès )
Coordenades GPS:42.3297,2.3466Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,006 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2018


Emplaçada un quilòmetre al nord del nucli urbà, a peu del camí que puja al veïnat de Feitús, entre el camí i la llera esquerra de la ribera de Feitús. La font queda davant l'accés a les instal'lacions del camp de tir al plat, d'això li ve el nom.
Si venim de Camprodon per la carretera GIV-5264, quan arribem a la rotonda que hi ha a l'entrada de la població, cal trencar a la dreta i immediatament a l'esquerra tot seguint pel carrer de la Font d'en Rafel. Aquest és el camí que condueix a Feitús i que discorre tota l'estona a la vora del riberal de Feitús. Al cap d'un quilòmetre serem al costat de la font que tenim a l'esquerra, a la dreta queda el camp de tir.


A peu de camí trobem un pal informatiu amb un rètol metàl·lic amb el nom de la font.

És una bonica font, molt ben arranjada i endreçada.

La font queda per sota de la pista i poc per damunt del riu. 8 esglaons de pedra ens baixen a un replà protegit del riu per una barana de fusta i a recer d'un mur de pedra que forma angle però amb la cantonada arrodonida. Dos bancs de fusta per seure i una paperera completen l'espai.

L'aigua raja per un broc de ferro i cau a un bassal arrodonit arran del sòl que està empedrat. Després desguassa al riu.