Font de Cal Fiet


Ogassa (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2752,2.2840Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,233 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2018


La trobarem dins la propietat de Cal Fiet de qui rep el nom, situada al veïnat de Sant Martí de Surroca, al nord/nord-est del nucli urbà d'Ogassa. La font queda per sota de la pista que condueix a Camprodon, molt a prop de l'església i dins la finca que hi ha al costat de la rectoria.


Des de Sant Joan de les Abadesses ens apropem al nucli urbà d'Ogassa per la carretera GIV-5211, travessem la població i seguim carretera amunt en direcció sempre a Sant Martí de Surroca, ben assenyalat. Quilòmetre i mig més amunt anem a parar a un encreuament de camins; rebutgem el brancal que surt per l'esquerra i que porta a Bruguera passant per Sant Martí d'Ogassa i coll de Jou, nosaltres fem a la dreta, en direcció nord-est, cap a Camprodon. Al cap de 1,3 quilòmetres arribem a l'església de Sant Martí de Surroca que ens queda a l'esquerra. Aquí mirem d'estacionar el vehicle.


Situem-nos ara a la mateixa pista i en el mateix sentit que dúiem, just en el punt on comença el camí d'accés a l'església que ens queda a l'esquerra. Doncs a mà dreta, a l'altra banda de la pista, trobarem unes dretes escales que ens baixen directament a la font de Cal Fiet.


La font queda enclotada uns cinc metres per sota la pista, en una mena de pati allargat a redós del mur de pedra que sustenta el camí i de les parets de l'edifici, tot cobert d'heures.

En un extrem del mur principal surt un estret broc de ferro situat a mitja alçada per on raja l'aigua que cau a una pica de pedra buidada que descansa en un pedestal.

A l'esquerra de la font hi ha uns registres metàl·lics i a la dreta una porta de ferro.