Font de la Dou


Ogassa (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2721,2.2427Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,281 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2018


Emplaçada a peu de la pista forestal que porta d'Ogassa a Sant Martí d'Ogassa, uns 900 metres abans d'arribar a l'església de Sant Martí d'Ogassa.


Des de Sant Joan de les Abadesses ens apropem al nucli urbà d'Ogassa per la carretera GIV-5211, travessem la població i seguim carretera amunt en direcció sempre a Sant Martí d'Ogassa, ben assenyalat. Quilòmetre i mig més amunt anem a parar a un encreuament de camins; rebutgem el brancal que surt per la dreta cap a Camprodon passant per Sant Martí de Surroca, nosaltres fem a l'esquerra en direcció ponent, cap a Sant Martí d'Ogassa. Sense deixar la pista cimentada, al cap de poc més de 3 quilòmetres som al costat de la font que ens queda a mà dreta.


El conjunt es troba en un indret fresc, ombrívol i amb molta vegetació, queda protegit de la pista per una barana de fusta.
Dins hi tenim un dels brolladors; aquest és un broc de pedra encastat a una paret transversal de pedra adossada al marge per on raja l'aigua que omple una bassa de pedra i forma rectangular. A la dreta disposem d'una taula amb bancs per seure on poder fer-hi un mos i a l'esquerra un banc corregut de pedra per reposar.

Fora del tancat, a l'extrem superior, hi ha l'altre brollador; una petita paret de pedra arrebossada de mig metre d'amplada per metre i mig d'alçada amb una bassa-abeurador integrada de pedra, formant un únic element. Del capdamunt de la paret surt un estret broc de ferro per on raja l'aigua que alimenta l'abeurador.