Font de Mitjavila


Ogassa (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2726,2.2320Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,326 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2018


Emplaçada per sota de la pista forestal que porta d'Ogassa a Coll de Jou, a la llera dreta del torrent de la font del Freixe. La font queda a només 150 metres de l'església de Sant Martí d'Ogassa, entre aquesta i el mas Mitjavila de qui pren el nom.


Des de Sant Joan de les Abadesses ens apropem al nucli urbà d'Ogassa per la carretera GIV-5211, travessem la població i seguim carretera amunt en direcció sempre a Sant Martí d'Ogassa, ben assenyalat. Quilòmetre i mig més amunt anem a parar a un encreuament de camins; rebutgem el brancal que surt per la dreta cap a Camprodon passant per Sant Martí de Surroca, nosaltres fem a l'esquerra en direcció ponent, cap a Sant Martí d'Ogassa. Sense deixar la pista cimentada, al cap de poc més de 3 quilòmetres passem a frec de la font de la Dou i uns 900 metres després arribem a l'església de Sant Martí d'Ogassa on disposem de l'únic punt permès per estacionar el vehicle.


Ja a peu, continuem per la pista tal com veníem. Deixem la bonica església a l'esquerra i 150 metres després descrivim un revolt a l'esquerra. Des d'aquí ja veiem la font a baix a l'esquerra. Just a la sortida del revolt hi ha unes escales que surten a mà esquerra i baixen a buscar el torrent i la font.


De la part baixa d'una paret transversal surt un broc de pedra cobert de molsa per on brolla un bon doll d'aigua que omple una bassa rectangular delimitada amb llosses de pedra, de poca fondària i d'uns tres per cinc metres.