Font del Vivé


Setcases (Ripollès )
Coordenades GPS:42.3729,2.2995Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,248 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Octubre 2018


Presideix una petita àrea d'esbarjo situada als afores del poble pel sud, molt a prop de l'àrea d'autocaravanes.


Si venim de Camprodon per la carretera GIV-5264, el primer que trobem a l'entrar al poble és una rotonda; rebutgem el primer desviament que va a Vallter, també defugim el segon que es fica dins el poble i trenquem pel tercer, un camí descendent de terra que duu a la depuradora. Al cap d'una cinquantena de metres ja veurem la font a mà dreta, apartada uns 25 metres del camí principal.


Bonica i cabalosa font, tota ella obrada en pedra lligada. Consta d'un muret transversal d'uns sis metres d'amplada per no més d'un metre d'alçada i al davant delimita l'espai una placeta semicircular empedrada i enclotada dos pams respecte del terra, amb un esglaó de pedra per facilitar-ne l'accés.

Al mig del muret hi ha una obertura d'on surt un gran broc de pedra per on brolla un bon doll d'aigua que cau a un bassal per on desguassa. Damunt el brollador, una pedra allargada engalana la font.

Cal destacar una gran biga de ferro doblegada i plantada al terra, amb el nom de la font al capdamunt fet de ferro treballat, molt original.

Disposem d'una taula amb bancs de fusta per fer-hi un mos.