Font de Teresa


Camprodon (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2826,2.3732Clica per veure la ubicació.
Alçada:906 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2018


Emplaçada a l'extrem més al sud del terme municipal de Camprodon, molt a prop del veïnat de la Ral que pertany ja a Sant Pau de Segúries. A poca distància queda el marge esquerre del torrent de Salelles que tributa aigües avall al riu Ter.


Si anem de Sant Pau de Segúries a Camprodon per la carretera C-38, uns 400 metres després d'haver deixat enrere les últimes naus industrials, la carretera comença a descriure un revolt a l'esquerra per creuar el pont de la Rovira que salva el riu Ter. Doncs a la meitat de la corba, abams d'entrar al pont, cal abandonar la carretera i trencar a la dreta per una pista forestal que marxa en direcció nord, cap a Can Peric i el santuari del Remei.


Només encetar la pista passem a frec de l'aqüeducte del canal del Mariner que ens queda a la dreta i uns 750 metres després deixem a l'esquerra la casa de turisme rural de Can Peric. Continuem sense deixar la pista en direcció al santuari del Remei durant 600 metres més i ja som al costat de la font de Teresa que ens queda a mà dreta i a peu de camí.


La font de Teresa és una construcció isolada erigida a peu de pista i d'esquena al marge. Un llarg mur transversal de pedra, més alt de la part central que dels extrems acull tota la font. Al mig sobresurt el cos central, és de pedra, fa uns dos metres d'amplada per altres dos d'alçada i un metre de fons amb la coberta arrodonida. A la part del davant hi ha una petita fornícula, molt poc fonda, avui dia sense res a dins. A banda i banda arrenquen dos llargs abeuradors d'obra arrebossada, a redós ambdós de la paret principal. Flanqueja el conjunt dues petites parets, una a cada costat i més altes que els abeuradors.

L'aigua rajava per un broc de ferro disposat al lateral esquerre del cos central i omplia l'abeurador de l'esquerra, després passava al de la dreta.

Malauradament la canalització fins la font deu estar trencada, doncs avui dia l'aigua brolla generosament per sota unes pedres del marge que queda darrera la font.

Pel tipus de construcció, ens fa pensar que deuria tractar-se d'una font important a la contrada. Segur que va ser testimoni de moltes fontades.