Font del Prat del Pou 2ª


Castellterçol (Moianès )
Coordenades GPS:41.7436,2.1166Clica per veure la ubicació.
Alçada:708 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Novembre 2018


La font està situada als afores del nucli urbà pel sud, sota el turó de Rosanes i al sud-oest del castell de Sant Miquel o de Castellterçol. Avui dia la font queda dins d'una tranquil·la zona d'esbarjo enmig de boscos, antigues feixes i horts.


Podem accedir-hi en cotxe. Tant si venim de Moià com si ho fem de Sant Feliu de Codines, entrarem al nucli urbà de Castellterçol per la carretera C-59. Quan siguem a l'alçada de la carretera de Granera la prenem en direcció ponent. Al cap de 575 metres trenquem a l'esquerra pel passeig del Castell que marxa en sentit més aviat sud. Sense deixar aquest vial, uns 450 metres més avall som al costat de la zona d'aparcament del Castell i l'accés a aquest. Un cop aquí s'acaba l'asfalt i esdevé una pista de terra que cal seguir 200 metres més, fins que trobem una bifurcació; al capdamunt d'un arbre hi ha un cartell de fusta que ens assenyala la font a la dreta. Seguim doncs el brancal de la dreta que està cimentat i s'enfila en direcció oest. Escassos 250 metres més amunt arribem a una petita esplanada que serveix d'aparcament a l'àrea de lleure. Una pedra de grans dimensions amb el nom de la font esculpit ens anuncia que ja som a la font del Prat del Pou.


Des de l'aparcament podem als nostres peus veure l'àmplia àrea de lleure, composta bàsicament per una gran esplanada allargada a la part més alta i una altra més petita a un nivell inferior. A la de dalt hi ha la font principal que dóna nom a l'indret i a la de sota tenim una segona font, ambdues brollen de deus diferents. En aquest web les trobareu diferenciades i anomenades 1ª i 2ª respectivament. La que ens ocupa en aquesta fitxa és la segona, la que queda a l'esplanada inferior.

Aquesta font queda a l'esplanada inferior. L'esplanada té forma arrodonida, encerclada per un per un mur de pedra que reté les terres i alhora ens protegeix dels horts que hi ha a sota. Unes escales de pedra ens permeten baixar-hi amb facilitat.

La font queda integrada al mur de pedra que reté les terres, sota un petit arc de mig punt disposat a plec de llibre. Dins hi trobem la sortida de l'aigua que brolla a través d'un broc de pedra situat a la part alta. A sota hi ha un enreixat de ferro per on desguassa.

L'entorn on es troba la font és tranquil i agradable, molt ben endreçat. Disposem de 3 taules rodones de pedra amb bancs al seu voltant per poder fer-hi una estada.

A l'extrem més occidental de la zona d'esbarjo trobareu un vell pou, que sembla ser el que li dóna el segon nom a l'indret.