Font de Masferrer


Sant Sadurní d'Osormort (Osona )
Coordenades GPS:41.8992,2.3795Clica per veure la ubicació.
Alçada:531 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Està emplaçada a peu de la carretera BV-5201 que porta de l'Eix Transversal a Sant Hilari, uns 250 metres abans d'arribar al gran casalot de Masferrer i a l'església de Sant Sadurní d'Osormort.


Antiga font datada l'any 1857. Es tracta d'una caseta de pedra, d'uns tres metres d'amplada, metre i mig de fons i uns dos d'alçada, amb teulada plana feta amb lloses de pedra i a una sola vessant.

Dins hi trobem la cisterna de captació de l'aigua, amb un registre metàl·lic situat damunt del brollador que hi dona accés. L'aigua raja per un broc de plàstic situat a la part baixa i cau a un enreixat de ferro, a vegades tant ple d'herbes que no es veu.

Sembla ser que sempre ha sigut abundant de cabal d'aigua. Anys enrere era molt freqüent veure molta gent omplint garrafes d'aigua.


Sembla ser que sempre ha sigut abundant de cabal d'aigua. Anys enrere era molt freqüent veure molta gent omplint garrafes d'aigua.

Sant Sadurni d'Osomort és un municipi de la comarca d'Osona, situat a la vall de la riera Major, abans anomenada riera d'Osor, envoltat per les poblacions de Viladrau, Espinelves, Vilanova de Sau, Folgueroles i Tavèrnoles. El terreny és, en la major part, forestal i de pastura.

La masia Masferrer cal destacar-la per la seva arquitectura; del segle XVII, amb la façana esgrafiada i excel·lents treballs de forja a les balconades.

Val la pena visitar l'església de Sant Sadurní d'Osormort que queda a només 350 metres de la font i és d'estil romànic-llombard.