Font de la Fontana


Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.0901,2.4941Clica per veure la ubicació.
Alçada:483 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Desembre 2018


La localitzem quilòmetre i mig al nord del nucli urbà de Sant Feliu de Pallerols, dins l'àrea de lleure que duu el seu nom i al costat del marge esquerre del riu Brugent.


Si venim d'Olot per la carretera C-63, quan siguem al punt quilomètric 60,7 trobarem la zona de pícnic a mà dreta, on disposem d'un espai per estacionar algun vehicle. Ja a peu davallem per la zona d'esbarjo en direcció al riu i serem a la font. Un cartell metàl·lic damunt d'un pal informatiu ens ho confirma.


La font està formada per una petita paret de pedra rematada amb llosses, adossada al marge de basalt del cantó muntanya, de cara al riu. A la part baixa hi ha cinc brocs de ferro, disposats dos a dalt i tres a baix. Pels tres inferiors acostuma a rajar abundosament l'aigua però els dos superiors només ho fan en episodis molt humits. L'aigua cau dins una mena de pica o bassal de forma rectangular delimitat amb pedra per on desguassa al riu.

A la dreta de la font tenim un replà empedrat i una mica enlairat amb un banc per seure i a l'esquerra podem veure una tapa de ferro quadrada que protegeix la cisterna de captació.

En quan a la zona de pícnic, és agradable, molt espaiosa i està ben endreçada. Consta de 3 taules de fusta amb bancs per seure i disposa d'espais assolellats i d'altres amb ombra.