Font de la Teula


Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.0803,2.5009Clica per veure la ubicació.
Alçada:472 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Emplaçada als afores de Sant Feliu de Pallerols pel nord-oest, al marge esquerre del riu Brugent i molt a prop de la Via Verda del Carrilet.


Per accedir ens apropem a l'antiga Estació de Sant Feliu de Pallerols, avui dia oficina d'Informació i també bar, situada a l'extrem més nord-occidental del poble, al carrer de l'Estació. Aquí podem estacionar el vehicle.


Ja a peu, deixem l'estació a la dreta i engeguem per un caminet de terra que marxa en direcció nord-oest, flanquejat al començament per dues fileres de joves plàtans. Trobem algun plafó informatiu recordant-nos que circulem per la Via Verda del Carrilet. Avancem planerament entre la carretera que portem a la dreta i el riu Brugent a l'esquerra. Al cap de 450 metres abandonem el camí principal i trenquem a l'esquerra, un rètol ens assenyala la font. Uns 50 metres més enllà, al costat del riu, tenim la font de la Teula. Un cartell metàl·lic damunt d'un pal informatiu ens ho confirma.


Bonica font boscana formada per una paret principal de pedra que reté les terres, de metre i mig d'alçada per uns cinc d'amplada, i d'altres dues parets que arranquen a banda i banda en angle recte i delimiten l'espai, aquestes dues més altes d'un extrem que de l'altre, com si fossin contraforts.

Al mig i a la part baixa de la paret principal tenim el brollador; una teula que dona nom a la font per on brolla generosament l'aigua i cau directament al terra, escolant-se fins el riu.

Disposem d'una taula amb bancs de fusta per fer-hi un mos.