Font del Molí Nou


Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.0785,2.4929Clica per veure la ubicació.
Alçada:528 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Emplaçada al veïnat de la Fàbrega, situat a un quilòmetre a ponent del nucli urbà de Sant Feliu de Pallerols. La font queda al costat del Molí Nou de qui pren el nom i a la riba dreta del riu Brugent.


Per accedir-hi, si venim d'Olot per la carretera C-63, un cop haguem deixat enrere l'antiga estació del Carrilet, cal trencar a la dreta pel carrer del Riu Brugent. Un centenar de metres més avall travessem el riu Brugent i a continuació seguim pel brancal de la dreta. Al cap de 250 metres som en una cruïlla; prenem la carretera de la Fàbrega que surt per la dreta. 650 metres més endavant arribem a una bifurcació; defugim el camí de l'esquerra que porta al mas la Fàbrega i continuem pel de la dreta. 300 metres després deixem a la dreta una pista que se'n va cap a la font del Mosquer i un centenar de metres més enllà som al costat del molí de Can Campaneta que ens queda a l'esquerra. En aquest punt podem estacionar el vehicle i continuar a peu.


Des d'aquí seguim amb el mateix sentit que dúiem. Encara no 100 metres més endavant deixem a l'esquerra el molí de Can Norat i tot seguit rebutgem un camí que per la dreta puja cap a la font Grossa. Només un centenar de metres després som davant del Molí Nou. Doncs per l'esquerra de la tanca trobarem un rètol de fusta que ens assenyala la font. Una porta de ferro ens aboca al riu Brugent i una passera de pedres ens permet travessar-lo i accedir a la font.


El lloc és preciós. A part de la font tenim el riu Brugent que en aquest racó forma un seguit de petits salts d'aigua i a l'altra banda el Molí Nou.

La font queda en una petita paret de pedra adossada al marge. L'aigua brolla per un broc d'acer inoxidable i cau a un bassal per sota del nivell del sòl i d'aquí passa a alimentar un vell safareig rectangular de pedra.

Damunt de la font hi ha un rètol metàl·lic amb el seu nom i al costat dret un petit banc de pedra per seure i gaudir de l'entorn.