Font del Mosquer


Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.0828,2.4932Clica per veure la ubicació.
Alçada:486 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Desembre 2018


La localitzem a quilòmetre i mig al nord-oest en línia recta del nucli urbà de Sant Feliu de Pallerols, a la riba dreta de la riera del Mosquer de qui pren el nom.


Per accedir-hi, si venim d'Olot per la carretera C-63, un cop haguem deixat enrere l'antiga estació del Carrilet, cal trencar a la dreta pel carrer del Riu Brugent. Un centenar de metres més avall travessem el riu Brugent i a continuació seguim pel brancal de la dreta. Al cap de 250 metres som en una cruïlla; prenem la carretera de la Fàbrega que surt per la dreta. 650 metres més endavant arribem a una bifurcació; defugim el camí de l'esquerra que porta al mas la Fàbrega i continuem pel de la dreta. 300 metres després hauríem de trencar a la dreta per una pista de terra però no podem fer-ho en cotxe, la circulació motoritzada està prohibida. Així doncs cal buscar un espai per estacionar el vehicle.


Ja a peu seguim per la pista esmentada que marxa en direcció nord/nord-oest. Passem entre les granges de la Fàbrega que ens queden a banda i banda. 250 metres després s'acaben les instal·lacions de les granges alhora que ens endinsem en el bosc, en sentit nord. Al cap de poc més d'un centenar de metres deixem a la dreta l'accés al Pou del Glaç al mateix temps que la pista s'adreça al nord-oest. 100 metres més endavant creuem la riera del Mosquer per un pont i just una vintena de metres més enllà abandonem la pista principal i girem a l'esquerra, remuntant la riera que ens acompanya a l'esquerra durant una cinquantena de metres, fins que trobem un pal informatiu indicant-nos que ja som a la font del Mosquer, la qual resta a la riba contrària. Cal travessar la riera per una passera de pedra si volem accedir al brollador.


El conjunt de la font està format pel brollador, situat a la llera dreta de la riera i per una paret transversal de pedra a l'altra riba, aquesta fa de respatller a un banc per seure.

La font queda al mateix marge de la riera, on disposem d'un petit replà fet amb una gran llossa quadrada que sobresurt lleugerament del nivell de la riera i ens evita de mullar-nos els peus. Una petita paret de pedra de mig metre d'alçada reté les terres i acull el broc de pedra per on raja generosament l'aigua que vessa directament a la riera.