Font d'en Boix


Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.0750,2.5123Clica per veure la ubicació.
Alçada:449 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2018


Localitzada als afores del nucli urbà pel sud-est, entre la Via Verda del Carrilet i el riu Brugent.


Situem-nos al final del carrer Pintor Josep Colomer, just 60 metres abans d'enllaçar amb la carretera C-63 que se'n va cap a Les Planes d'Hostoles. Aquí arrenca un caminet que baixa a buscar la Via Verda del Carrilet, el qual resta només 35 metres més avall. Doncs abans d'arribar al camí del Carrilet, trobarem un corriol descendent que surt per la dreta i passa per sota el túnel que sustentava l'antiga via del Carrilet. Val la pena mirar enlaire i admirar la bonica volta de maons. Un cop a l'altra banda del túnel, el camí es bifurca; defugim el brancal de l'esquerra que ens duria a la font d'en Xinto i seguim pel de la dreta. Una quarantena de metres més enllà serem damunt la font que ens queda a mà esquerra, per sota del camí, entre aquest i el riu.


El conjunt queda adossat al marge que sustenta el camí, està format per la font, un vell safareig de pedra a la dreta i un banc de pedra rematat amb maons que arrenca per l'esquerra.

L'aigua raja través d'un broc d'acer inoxidable encastat a una petita paret de pedra i cau a una pica de pedra delimitada pel safareig i pel banc.

L'espai està arranjat, damunt la font disposem d'una taula amb bancs de fusta per fer-hi un mos.