Font del Músic


Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.0719,2.5196Clica per veure la ubicació.
Alçada:432 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Emplaçada a la zona anomenada de les Forques, situada a mig quilòmetre al sud-est del nucli urbà. La font queda entre la Via Verda del Carrilet i el marge esquerre del riu Brugent, poc abans del meandre que forma el riu al seu pas pel gorg d'en Valls.


Per accedir-hi ens situem al punt quilomètric 57,3 de la carretera C-63 que duu de Sant Feliu de Pallerols a Les Planes d'Hostoles, just davant de la vella masia de Cal Músic. A la banda contrària de la masia hi ha un bon espai per estacionar el vehicle.


En aquest punt arrenca un camí descendent en direcció oest que baixa a buscar el camí de la Via Verda del Carrilet, al qual hi arribem en un centenar de metres. Un cop a la Via Verda la travessem i continuem davallant encara no vint metres més fins una gran esplanada herbada arranjada amb una taula i bancs de fusta. Al començament i a l'esquerra de l'esplanada surt el corriol que ens aboca a la font, que resta només 10 metres més avall.


El conjunt de la font queda en una terrassa un xic enlairada respecte del riu, protegida d'aquest per un muret que la tanca i alhora fa de banc per seure, és de pedra i rematat amb rajoles de terrissa.

Adossada al marge hi tenim la cisterna de captació, de planta quadrada amb coberta plana de llosses i un registre de ferro que dona accés al seu interior. L'aigua brolla per la part alta a través d'un broc de ferro i cau directament al sòl. La part de sota el brollador és ple de formació tosca folrada de molsa i al seu damunt hi ha el sobreeixidor, que només raja en episodis plujosos.

El seu nom es deu al mas que hi ha a l'altra banda de la carretera, Cal Músic.

A l'esplanada del damunt és habitual que hi pasturi el bestiar.