Font de l'Àngel


Les Planes d'Hostoles (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.0586,2.5342Clica per veure la ubicació.
Alçada:369 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2018


Emplaçada als afores del nucli urbà pel nord-oest, a peu de l'antic camí de Sant Feliu i a escassos 75 metres de la capella de l'Àngel.
Si sortim del nucli urbà pel camí de l'Ermita de l'Àngel en direcció a la capella, només haver deixat les últimes cases enrere descrivim una corba de dretes. En aquest revolt a mà esquerra ens espera la font.


El conjunt de la font queda en un racó a peu de camí, està format per la font, la mina i uns bancs per seure. L'espai immediat està enllosat.

La font és una petita construcció adossada al marge, d'obra arrebossada i pintada de blau cel. Fa dos metres d'amplada per una mica més d'un metre d'alçada, la part de l'esquerra està rematada per un frontó triangular. El frontal està folrat de pissarra. A la dreta tenim el registre de ferro que dona accés al dipòsit de reserva.

L'aigua raja per un broc de ferro rovellat disposat a mitja alçada i cau a un bassal per sota del nivell del sòl per on desguassa. Al costat del broc també hi ha una aixeta de polsador.

Damunt del brollador hi ha un cartell de fusta amb el nom de la font gravat.

La mina queda darrere de la font i una mica enlairada, dins el mur de pedra que sustenta les terres, tancada per una porta de ferro rovellat.

A banda i banda de la font arrenquen dos bancs de pedra per seure que alhora delimiten l'espai. El de l'esquerra està arrambat al robust mur de pedra que li fa de respatller.