Font del Guitard


Cardona (Bages )
Coordenades GPS:41.9265,1.6627Clica per veure la ubicació.
Alçada:425 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Emplaçada al voral de la carretera C-55 que condueix de Solsona a Manresa, concretament en el punt quilomètric 63,7.
Si anem de Solsona en direcció a Cardona, quan siguem al punt esmentat, veurem a mà dreta de la carretera un gran cartell blau amb el símbol d'una font i pocs metres després un espai on poder estacionar. Doncs entre el cartell i l'espai d'aparcament queda la font, darrere la tanca metàl·lica.


La font queda dins un punt de desguàs, enclotada metre i mig per sota del nivell del voral i a redós de quatre parets de formigó que formen un espai quadrat. Per un dels laterals hi ha una rampa que aporta les aigües de la pluja i fa que sigui el punt més baix i fàcil per baixar-hi, doncs no hi ha cap escala.

A baix, a la paret més allunyada de la carretera, tenim el senzill brollador. Es tracta d'un broc de pedra que sobresurt de la paret. Raja un bon doll d'aigua que cau directament al terra i desguassa per un gran tub que hi ha a la paret contrària.

La malaguanyada font està molt descuidada i costa accedir-hi degut a les bardisses. Es seu broc estava tapat i no es veia, va calgué desbrossar-ho una mica per veure'l.

El nom de la font el deu al mas que hi ha uns 300 metres més al sud-est. A l'altra banda de la carretera, entre aquesta i el riu Cardener, queda el Pla de la Font del Guitard.