Font de Cap Rec


Sant Llorenç de Morunys (Solsonès )
Coordenades GPS:42.1424,1.5775Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,016 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Desembre 2018


Emplaçada dins el bosc, als afores de Sant Llorenç de Morunys pel nord-oest.


Ens situem a la rotonda del capdamunt de Sant Llorenç de Morunys. Aquí prenem la carretera LV-4241 en direcció al Port del Comte. Al cap de 750 metres abandonem la carretera i ens desviem a la dreta pel carrer de Cap Rec. Si porteu un cotxe alt podeu continuar però us aconsello que l'aparqueu i feu la passejada a peu.


Seguim doncs pel carrer de Cap Rec en pujada i direcció nord-oest, al començament està cimentat. Uns 200 metres després passem a frec d'un dipòsit d'aigua municipal que deixem a la dreta i tot seguit som en una bifurcació; defugim el brancal de l'esquerra que ens duria de nou a la carretera i fem pel que surt per la dreta, endinsant-nos en el bosc. Només cal seguir l'ample vial durant 550 metres i ens aboca a un eixamplament. La font queda a mà dreta per sota del camí.


Es tracta d'una cabalosa font boscana formada per un llarg mur de pedra que reté les terres del camí i alhora acull en el seu interior la cisterna de captació.

L'aigua brolla generosament per un broc de ferro i cau a una pica de pedra picada d'una sola peça que descansa directament al terra. L'aigua sobrant de la pica omple un llarg abeurador fet amb un tronc buidat.

Damunt del com hi ha el registre de ferro que dóna accés a la cisterna. En èpoques molt humides l'aigua sobreeix per sota del registre.

A l'esquerra de la font disposem d'un banc de fusta per seure.