Font de Sant Joan


Odèn (Solsonès )
Coordenades GPS:42.1346,1.5256Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,366 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2018


Emplaçada dins el terme municipal d'Odèn, a peu del camí que duu a Puig-arnau i Pubill, molt a prop de la carretera L-401 que condueix de Coll de Jou a Cambrils. La font resta a uns 1,2 quilòmetres a l'oest/sud-oest en línia recta de Coll de Jou./p>

Si anem de Coll de Jou en direcció a Cambrils per la carretera L-401, quan siguem al punt quilomètric 39,3 (això són 1,7 quilòmetres després de Coll de Jou) trobarem un trencall a l'esquerra amb uns indicadors que assenyalen Puig-arnau i Pubilló, el prenem. La pista cimentada circula en direcció sud i baixada. Al cap de només 250 metres som al costat de la font que ens queda a mà esquerra.


Es tracta d'una antiga font ben arranjada, adossada al marge de la muntanya i a la vora del camí. El conjunt està format per la cisterna de captació obrada amb pedres de grans dimensions i un robust mur del mateix material que arrenca per la dreta i que alhora reté les terres. Al mig hi ha un llarg abeurador de pedra buidada d'una sola peça que descansa en un pedestal.

Per tal d'aprofitar millor l'aigua, aquesta és regulada per una aixeta de polsador.

A la cisterna hi ha un rètol de ferro amb el nom de la font .