Font de Cal Xivill


El Montnou (Solsonès )
Coordenades GPS:42.1409,1.4726Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,221 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Trobarem aquesta font a peu de la carretera que puja a El Montnou, a escassos deu metres de la carretera principal L-401 que porta de Coll de Jou a Cambrils.
Si sortim de Solsona per la carretera antiga de Sant Llorenç per Coll de Jou, en arribar a Coll de Jou seguim a l'esquerra en direcció a Cambrils per la L-401. Aproximadament al punt quilomètric 28,8 trobarem el trencall a la dreta que puja a El Montnou, el prenem. Només començar tenim la font a mà esquerra.


Cal Xivill és la primera casa que trobarem si seguim carretera amunt, resta a 150 metres a l'est de la font, d'això el seu nom.

La font és una construcció senzilla formada per una paret de pedra lligada adossada al marge, fa metre i mig d'amplada per metre i mig d'alçada.

Al mig de la paret queda el brollador, un broc de pedra per on raja l'aigua que omple una petita pica rectangular enlairada del terra.

El Montnou és una de les nou entitats de població del municipi d'Odèn. Es troba a l'extrem nord de la part central del municipi, al nord del nucli d'Odèn, a la capçalera de la vall del riu d'Odèn que en aquest tram és conegut com la rasa de la Covil. No té cap nucli urbà i tot el seu poblament és dispers format per masies i alguna construcció moderna.