Font dels Pastors


El Montnou (Solsonès )
Coordenades GPS:42.1452,1.4833Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,415 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2018


Erigida al dispers poble de El Montnou, al costat de la carretera i uns 700 metres més amunt de Cal Pastor.


Si sortim de Solsona per la carretera antiga de Sant Llorenç per Coll de Jou, en arribar a Coll de Jou seguim a l'esquerra en direcció a Cambrils per la L-401. Aproximadament al punt quilomètric 28,8 trobarem el trencall a la dreta que puja a El Montnou, el prenem. Enfilem per aquesta carretera, obviant qualsevol camí que ens meni. Al cap de 2,2 quilòmetres descrivim un revolt d'esquerres on hi trobem la font en un espai a la dreta.


Es tracta d'una bonica font obrada en pedra del país lligada. Té forma de capelleta amb teulada arrodonida. El brollador queda a l'interior, aixoplugat sota un arc de mig punt. A banda i banda arrenquen dos bancs de pedra per seure amb un respatller.

L'aigua brolla per un broc de pedra i cau a un enreixat de ferro per on desguassa.

Al capdamunt de la font hi ha un rètol de fusta amb el nom de la font gravat i pintat de color ataronjat.

Al costat de la font hi tenim el monument dedicat al X Aniversari del concurs de gossos d'atura.

Disposem també d'una taula de fusta amb bancs per fer-hi un àpat.

El Montnou és una de les nou entitats de població del municipi d'Odèn. Es troba a l'extrem nord de la part central del municipi, al nord del nucli d'Odèn, a la capçalera de la vall del riu d'Odèn que en aquest tram és conegut com la rasa de la Covil. No té cap nucli urbà i tot el seu poblament és dispers format per masies i alguna construcció moderna.